Nieuws

zondag, 24 maart, 2019

Vrijdag 15 maart werd uitgeroepen tot nationale pyjamadag!

Ook onze school deed mee! De bedoeling van deze dag is om extra aandacht te hebben voor langdurig zieke kinderen. Zij die niet meer naar school kunnen komen omwille van hun ziek zijn.

De leerlingen en leerkrachten gingen in op de vraag van Ketnet om allemaal in pyjama naar school te komen en zo de actie van Bednet te ondersteunen.

 

zondag, 24 maart, 2019

Vrijdag 22 maart vond in De Reinpad de 1ste editie van de lentehappening plaats.

Onder een stralende blauwe hemel bezochten heel wat mensen de marktkraampjes met zelfgemaakte werkjes van de leerlingen. Er was de kans om gezellig wat te praten met een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich creatief konden uitleven in verschillende workshops.

De apotheose van deze lentehappening was zeker en vast het optreden van “De Doewapido’s” onze enthousiaste groep zingende kinderen.

Er heerste een aangename sfeer! De lente is nu echt begonnen!

maandag, 4 maart, 2019

Vrijdag 1 maart werd er carnaval gevierd in onze school. Het carnavalsfeest had dit schooljaar een extra dimensie omdat de stadsjeugdprins Milan I een leerling is van onze school, nl. van het 5de leerjaar van Gelieren.

De dag begon met het ‘ontvoeren’ van de jeugdprins door de Spasbinken. Daarna begon Milan I aan zijn ronde in de Genkse basisscholen. In Gelieren werd hij om 11.15u. hartelijk verwelkomd door zijn klasgenootjes.

De hele dag door waren er carnavalactiviteiten voor groot en klein en voor de oudere leerlingen was er in beide vestigingen een talentenshow!

donderdag, 14 februari, 2019

Dinsdag 12 februari jl. was het nationale dikketruiendag. Traditiegetrouw wordt dan de verwarming een graadje minder gezet, ook in de Reinpad – Gelieren!

De dag begon met een heuse opwarming. Nadien werd er in de lessen aandacht besteed over de klimaatsverandering en de opwarming van de aarde. De apotheose van deze dikketruiendag was de klimaatmars van onze leerlingen! Gewapend met spandoeken en slogans trokken de 980 leerlingen de straat op om op te roepen tot het redden van de aarde!

De dag eindigde met het ondertekenen van een milieubeleidsverklaring, want een beter milieu begint bij onszelf!

dinsdag, 18 december, 2018

Om het filmpje van winterwonderland te zien op Genktv kan u klikken op onderstaande link:

http://genktv.be/Tv/?p=4347

 

zondag, 9 december, 2018

Maandag 3 december jl. brachten de Sint en zijn zwarte pieten een bezoek aan de wijkschool Gelieren en op dinsdag 4 december jl. mochten de kinderen van De Reinpad de goede man verwelkomen.

De Sint had eerder al aan onze leerlingen gevraagd om een mooie ring te ontwerpen voor hem omdat hij een beetje was uitgekeken op zijn oude ring en hij omdat wist dat er in onze school rond techniek werd gewerkt.

De Sint was heel enthousiast over al die prachtige ringen die hij aangeboden kreeg.

De kinderen werden hiervoor beloond met snoepjes en spelmateriaal voor in de klas en op de speelplaats.

Bedankt Sinterklaas en graag tot volgend jaar.

zondag, 25 november, 2018

In de maand november worden traditioneel de grootouders van onze kleuters in de bloemetjes gezet tijdens de verschillende grootouderfeesten.

De kleuters waren zeer blij om hun oma en opa te mogen verwelkomen in hun klasje. Er werd gedanst en gezongen voor de grootouders.

Oma en opa kregen ook uitgebreid de kans om kennis te maken met de juf van hun kleine spruit. Zij werden ook getrakteerd op een tasje koffie met taart en vooral een mooi cadeautje gemaakt door hun kleinkind!

zondag, 4 november, 2018

Afgelopen vrijdag 26 oktober werd de vakantie in De Reinpad op een griezelige manier ingezet.

Het oudercomité van De Reinpad organiseerde een heuse halloweenparty voor alle leerlingen van de school.

Tussen 18.00u. en 21.00u. konden de kinderen in een griezelige outfit dansen op de door hen zelf gekozen muziek. Bij het binnenkomen kregen ze al onmiddellijk een “heksendrankje” aangeboden om in de sfeer te komen.

Deze eerste editie van de halloweenparty was meteen een schot in de roos! De opbrengst van deze fuif zal o.a. gebruikt worden voor de hervorming van de speelplaats.

Bedankt oudercomité Reinpad!

 

 

woensdag, 17 oktober, 2018

Vrijdag 12 oktober jl. was het zo ver. Eindelijk konden wij het vernieuwde sanitair voor de leerlingen van het lager van De Reinpad officieel openen.

Dankzij de financiële steun van Scholengroep 14 en de werkzaamheden van BVBA Johny Awouters konden wij als school dit project realiseren.

Het waren de leerlingen van het leerlingenparlement die samen met de directeur de nieuwe toiletten officieel mochten openen.

woensdag, 17 oktober, 2018

Dinsdag 9 (Gelieren) en donderdag 11 oktober jl. (Reinpad) hebben wij het toneelgezelschap “Studio Gekko” op bezoek gehad voor de voorstelling “Hello robot”.

Dit kaderde in ons jaarthema rond techniek.

Deze voorstelling nam de kinderen mee in de toekomst waar robots met en naast ons zullen leven: een robot die tennist, een huis bouwt, je gras maait, je neus komt snuiten, …. .Niks is onmogelijk!

Maar schuilt er dan nergens gevaar. Het was een boeiende voorstelling!

Pagina's